Rychlý recept pro ty, kterým v lednici zbyl už jen kus točeňáku a cibule…



Samozřejmě je potřeba trochu více věcí, ale ty jsou běžnou součástí lednice a v podstatě v ní nikdy nechybějí. Takže, vzhůru do toho.

Potřebujeme

  • kus točeňáku (buřty, párky, …)
  • cibuli (podle chuti a toho, kolik máme točeňáku)
  • majonéza (2 lžíce) – lze vynechat
  • kečup (2 lžíce)
  • horčice (2 lžíce)
  • ocet (1 lžíce)
  • olej (1 lžíce)
  • worchesterová omáčka (1 lžíce) – lze vynechat
  • pepř, sůl

Příprava krok 1

Do kastrůlku (nebo na pánev) dáme 2 lžíce kečupu, 2 lžíce horčice, 1 lžíci oleje, 1 lžíci octa a 1 lžíce worchesterovky. Za stálého míchání přivedeme k varu a až se všechny ingredience spojí, odstavíme a dáme vychladit. Já chladím ve vodní lázni :-)

Příprava krok 2

Oloupeme a nakrájíme točeňák, stejně tak cibuli. Vložíme do mísy.

Příprava krok 3

Do mísy k točeňáku a cibuli přidáme zálivku, připravenou v kroku 1, a 2 lžíce majonézy (lze vynechat, ale pak to chce více zálivky). Opepříme a osolíme podle chuti. Zamícháme.

Servírování

Podáváme vychlazené s chlebem a pivem.

Vysledny salat

Někdo přidává kyselou okurku, někdo kapii (a vytvoří tak kemping salát). Já mám rád tuto dřevní formu. Chuť, jak má být :-)