Křidélka v medové omáčce. Co může být lepší? Snad jen žebírka v medové omáčce… ;-)

Je to velice jednoduchý a efektně-efektivní recept, kterým přátele a strávníky zapatláte sladkou a výbornou omáčkou až za uši…


Ingredience:

  • Dostatek kuřecích křídel a stehýnek
  • Med
  • Sójová omáčka (doporučuji sladkou)
  • Olivový olej
  • Koření, sůl, pepř

Příprava je velice jednoduchá.

  1. Vytvoříme si omáčku z dostatku medu a oleje a podle chuti sójovky. To vše okořeníme (bazalka, pepř, česnek, …), opět podle chuti.
  2. Křídla omyjeme a naložíme do omáčky.Na pár hodin, ideálně přes noc.
  3. Pečeme, až jsou křídla udělaná, křupavá a vypadají úžasně.

Variace:

  • Grilujeme na grilu
  • Místo křídel krkovičku, žebírka, koleno…

Podáváme s blue-cheese dresingem (nastrouháme nivu v dostatečném množství, smícháme s majolkou a dochutíme pepřem, česnekem…) nebo jiným dipem, to vše na lůžku ze salátu obyčejného nebo ledového a jako přílohu doporučuji z mrkve a celeru řapíkatého hranolky. Samozřejmě čerstvé.

A teď uvidíte, jak to vypadá, když fotograf-gurmán zaváhá…

Zeleninové lůžko Pekáč Detail

Bohužel, když jsem křídla naservíroval na připravené salátové lůžko, vrhli se všichni přítomní na křídla jako kobylky a během chvilky nebylo co fotit. Proto nemám poslední fotku, kde by měla být vidět předpokládaná úprava pokrmu :-)