Nedávno jsme dostali tip na polévku z čerstvého fenyklu. Je to podle všeho typická zimní zelenina (?) a dá se docela levně pořídit :-) A zima je pro polévky ideální, tak proč ne. Navíc, je to velmi jednoduché.

Suroviny

  • čerstvý fenykl (asi tak 4 bulvy)
  • cibule, česnek
  • bujón nebo zeleninový vývar
  • bylinky a koření, jako tymián, petržel apod. (ať už sušené nebo čerstvé)
  • pepř a sůl
  • olej

Příprava

Na oleji (ideálně olivovém) osmahneme nakrájenou cibulku, česnek a fenykl, přidáme koření. Až je vše pěkně osmahnuto, zalijeme vývarem, ochutíme a vaříme doměkka (asi 20 minut).

Pro vylepšení chuti jsme použili naše tajné koření, kterému říkáme koření z Ischie, což je směs bylinek, sušeného česneku a spousty chilli papriček. A na ozdobení nastrouhaný sýr.

Příští verze podle původního receptu ještě obsahuje krevetky (šetříme na příště) a ochuceno je limetkou. Tuto verzi určitě také vyzkoušíme :-)