Nabízíme dva jednoduché recepty na rychlou večeři. Pokud si tedy předvaříte fazole :-)

Balení

Balení

Tortilly máme v oblibě, protože to je jídlo obvykle efektivní a efektní. Každý si totiž ubalí tak, jak má rád. A kdo to přežene, tak se celý pokydá :-)

První verze je vegetariánská:

  • 1 balení tortill
  • 1/4 kila fazolí (ideálně červených)
  • cibule, česnek, koření (bylinky, chilli, “koření z Ischie”)
  • rajský protlak
  • spousta zeleniny
  • zakysaná smetana
  1. Přes noc namočené fazole dáme vařit. Když jsou tak akorát měkké, necháme je trochu vychladnout a umeleme nebo rozsekáme v robotu na drobnou směs (popř. kaši, pokud jsme je uvařili více).
  2. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek, vhodíme fazole, trochu podlijeme, přidáme protlak a chvíli povaříme. Spíš jen tak pro spojení směsi.
  3. Mezi tím připravíme salát, klidně ho ochutíme balzamikovým octem a olivovým olejem
  4. Podáváme!

Masariánská verze:

  • suroviny se neliší od předchozí verze, jen místo fazolí použijeme hovězí mleté maso (doporučuji kvalitní, různé “hypermarket” výhodné balení jsou docela tučné
  1. Příprava se neliší od verze vegetariánské – pouze místo fazolí použijeme mleté
  2. Pokud zbyly fazole z verze vegetariánské, klidně je přihodíme :-)
  3. Podáváme!

Dobrou chuť!