Titulek říká vše. Velikonoční nádivka chutná nejen o Velikonocích, ale i kdykoli jindy v roce. Proto jsme si ji udělali právě dnes – ještě nám tu krásně voní :-)

Suroviny

  • 4 rohlíky nebo housky (počet je od oka pro dva ne příliš velké jedlíky)
  • 2 vejce
  • mléko (tak 2-3 deci)
  • slanina, uzený bůček (opět od oka, kdo má rád víc, kdo ne, může vynechat)
  • spousta kopřiv a dalších bylinek
  • pepř, sůl

Příprava je, jako obvykle, velice jednoduchá.

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme v troše mléka
  2. Celá vejce (bez skořápky :-) vyšleháme ve zbytku (např. 1dcl) mléka
  3. Kopřivy a bylinky nasekáme
  4. Smícháme všechny suroviny, ochutíme a necháme chvíli odležet
  5. Mezitím si připravíme pekáček, vymažeme ho.
  6. Vložíme do pekáčku, vytvarujeme, pokud máte jako my velkou remosku, vyložíme alobalem.
  7. V remosce pečeme cca. 3/4 hodiny, v troubě podobně.
  8. Nakrájíme a zbaštíme!

Tato nádivka se již blíží naší tradiční rodinné, na tu potřebujeme: 1kg uzeného kolena, 1kg plecka, 20 rohlíků, 15 vajec a asi tak jednu nůši kopřiv. Maso uvaříme a nasekáme, kopřivy také, rohlíky na kostičky a vejce rozmícháme. Vše smícháme a pečeme. Podáváme samotné, teplé i studené, s kyselou okurkou :-)