Rebarbora je podle mne docela nedoceněná rostlina. Na zahradě je obvykle obrovská, ale většinou se z ní udělá jednou až dvakrát koláč. To je vše. Přišla mi to škoda, ale pravdou je, že po přečtení článku o rebarboře jsem váhal, zda je dobré ji víckrát než 2x za rok jíst.

Každopádně rebarborové čatný je výborné k masu a grilování. A člověk ho ani moc nesní :-)

Index špinavého nádobí: 1 kastroly, pár skleniček

Co potřebujeme:

  • reveň / rebarbora – skoro plný kastrol
  • cukr (rebarbora je kyselá, takže podle chuti)
  • trocha vinného octu (není třeba, rebarbora je hodně kyselá)
  • pár stroužků česneku
  • chilli papričky, čerstvé, sušené, mleté…
  • pepř
  • … a další

Postup:

  • Vše vrazíme do kastrolu, mícháme, vaříme na mírném ohni tak 20 minut
  • Nalijeme do skleniček, uzavřeme, otočíme a necháme vychladnout na utěrce
  • Skladujeme v ledničce

To je vše. Stejně tak udělám i rajčatové čatný (až nám dozrají skvělá rajčátka na zahradě) nebo třeba meruňkové čatný.