Sun 25 Mar 2007
Křidélka v medové omáčce. Co může být lepší? Snad jen žebírka v medové omáčce… ;-)
Je to velice jednoduchý a efektně-efektivní recept, kterým přátele a strávníky zapatláte sladkou a výbornou omáčkou až za uši…
Ingredience:
- Dostatek kuřecích křídel a stehýnek
- Med
- Sójová omáčka (doporučuji sladkou)
- Olivový olej
- Koření, sůl, pepř
Příprava je velice jednoduchá.
- Vytvoříme si omáčku z dostatku medu a oleje a podle chuti sójovky. To vše okořeníme (bazalka, pepř, česnek, …), opět podle chuti.
- Křídla omyjeme a naložíme do omáčky.Na pár hodin, ideálně přes noc.
- Pečeme, až jsou křídla udělaná, křupavá a vypadají úžasně.
Variace:
- Grilujeme na grilu
- Místo křídel krkovičku, žebírka, koleno…
Podáváme s blue-cheese dresingem (nastrouháme nivu v dostatečném množství, smícháme s majolkou a dochutíme pepřem, česnekem…) nebo jiným dipem, to vše na lůžku ze salátu obyčejného nebo ledového a jako přílohu doporučuji z mrkve a celeru řapíkatého hranolky. Samozřejmě čerstvé.
A teď uvidíte, jak to vypadá, když fotograf-gurmán zaváhá…
Bohužel, když jsem křídla naservíroval na připravené salátové lůžko, vrhli se všichni přítomní na křídla jako kobylky a během chvilky nebylo co fotit. Proto nemám poslední fotku, kde by měla být vidět předpokládaná úprava pokrmu :-)
September 20th, 2007 at 17.58
fakt dobry
January 22nd, 2009 at 1.36
INVEsX hi! its a nice site!
July 10th, 2009 at 19.32
no to je ale specialita fak fakt mnamka!!!!!!!!