Wed 18 Feb 2009
Nedávno jsme dostali tip na polévku z čerstvého fenyklu. Je to podle všeho typická zimní zelenina (?) a dá se docela levně pořídit :-) A zima je pro polévky ideální, tak proč ne. Navíc, je to velmi jednoduché.
Suroviny
- čerstvý fenykl (asi tak 4 bulvy)
- cibule, česnek
- bujón nebo zeleninový vývar
- bylinky a koření, jako tymián, petržel apod. (ať už sušené nebo čerstvé)
- pepř a sůl
- olej
Příprava
Na oleji (ideálně olivovém) osmahneme nakrájenou cibulku, česnek a fenykl, přidáme koření. Až je vše pěkně osmahnuto, zalijeme vývarem, ochutíme a vaříme doměkka (asi 20 minut).
Pro vylepšení chuti jsme použili naše tajné koření, kterému říkáme koření z Ischie,
což je směs bylinek, sušeného česneku a spousty chilli papriček. A na ozdobení nastrouhaný sýr.
- Příprava
- Osmahnutí
- Vaření
- Servírování
- Detail
Příští verze podle původního receptu ještě obsahuje krevetky (šetříme na příště) a ochuceno je limetkou. Tuto verzi určitě také vyzkoušíme :-)
February 18th, 2009 at 23.29
Rýchle a dobré. Tak to má byť. Tie krevety by nám to trošku predražili ale môže byť. Syr v teplej polievke nemá chybu. Ja si ho dávam aj do polievok kde nepatrí. Hihi..
April 22nd, 2012 at 12.19
Výborná polévka !!!!