Mon 16 Mar 2009
Nabízíme dva jednoduché recepty na rychlou večeři. Pokud si tedy předvaříte fazole :-)
Tortilly máme v oblibě, protože to je jídlo obvykle efektivní a efektní. Každý si totiž ubalí tak, jak má rád. A kdo to přežene, tak se celý pokydá :-)
První verze je vegetariánská:
- 1 balení tortill
- 1/4 kila fazolí (ideálně červených)
- cibule, česnek, koření (bylinky, chilli, “koření z Ischie”)
- rajský protlak
- spousta zeleniny
- zakysaná smetana
- Přes noc namočené fazole dáme vařit. Když jsou tak akorát měkké, necháme je trochu vychladnout a umeleme nebo rozsekáme v robotu na drobnou směs (popř. kaši, pokud jsme je uvařili více).
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek, vhodíme fazole, trochu podlijeme, přidáme protlak a chvíli povaříme. Spíš jen tak pro spojení směsi.
- Mezi tím připravíme salát, klidně ho ochutíme balzamikovým octem a olivovým olejem
- Podáváme!
Masariánská verze:
- suroviny se neliší od předchozí verze, jen místo fazolí použijeme hovězí mleté maso (doporučuji kvalitní, různé “hypermarket” výhodné balení jsou docela tučné
- Příprava se neliší od verze vegetariánské – pouze místo fazolí použijeme mleté
- Pokud zbyly fazole z verze vegetariánské, klidně je přihodíme :-)
- Podáváme!
- Uvařené fazole
- Raz, dva, tři a máme směs
- Fazole na pánvi
- Směs.
- Servírování
- Příprava tortilly
- Balení
- Ukousnutí :-)
- Masová verze s přídavkem fazolí
Dobrou chuť!
March 18th, 2009 at 15.51
Taky to mám takhle ráda – a fazole dám z plechovky :)