Wed 17 Jun 2009
Doba kopru již možná přišla, každopádně zahrady jsou ho plné. Dostali jsme moc hezký svazek, takže volba byla jasná. Koprovka.
- Ještě v hrnci
- Servírování
Jak jsem tedy udělal svojí koprovku?
- 0,5l mléka
- 0,25l smetany
- 2-3 lžíce hladké mouky
- spousta kopru
- ocet, sůl, cukr podle chuti
- vajíčka
- nové brambory
Je to (jako obvykle) velice jednoduché:
- Brambory očistíme a dáme vařit, vejce vaříme natvrdo
- Kopr nasekáme, ve smetaně rozmícháme mouku
- Dáme vařit mléko, ve chvíli, kdy se začne vařit,odstavíme a vmícháme smetanu s rozmíchanou moukou
- Po pečlivém rozmíchání dáme opět vařit
- Přidáme nasekaný kopr
- Až je provařeno, odebereme 3-4 lžíce, do kterých v hrnečku vmícháme podle chuti ocet, vlijeme zpět
- Provaříme a podáváme :-)
Je to prostě rychlé a jednoduché, tak jak to máme rádi.
July 22nd, 2009 at 10.27
Díky za skvělý a rychlý receptík, koprovka nemá chybu. :)
August 26th, 2009 at 12.53
AHOJ SUPER KOPROVAK MÁM K TOMU KNEDLÍK A JE TO OPRAVDU NAMKA.DÍKY HELA
May 28th, 2011 at 18.14
Moc díky za recept, koprovka je parádní:)
June 23rd, 2011 at 13.22
Právě jsem ji dovařila a super, super, super…. Miluju koprovku, ale tahle byla za dvacet minut a je to mňamka…. :)
November 1st, 2012 at 15.00
je opravdu moood dobrá :-)