Tue 21 Jul 2009
Dnes jsme vařili Sibiřské pelmeně podle receptu, nalezeného na serveru ekucharka.cz. Zvolil jsem ho hlavně proto, že to je zase něco jiného, nezvyklého a, což jsem se docela zmýlil, rychlého :-)
- Už se to vaří
- Uvařeno.
- Na talíři.
Když jsem se díval na recept, časový plán vypadal velice jednouše: 45 minut celkem, kde doba přípravy je 15 minut, doba odležení těsta 20 minut a doba vaření 10 minut.
Recept není nutné dlouze popisovat, jeho znění je jasné :-)
A v čem je ten zásadní problém? Autorka zapomněla započíst asi tak 60 minut přípravy vlastních pelmeňů: vyválení těsta, vykrájení koleček, omatlání rozšlehaným vejcem, naplněním nádivky, přeložením a utemováním okrajů vidličkou.
Na to množství mi to tak na tu hodinku vyšlo :-)
Ale jinak dávám 5* (Five-starts)
November 23rd, 2012 at 1.01
Oj oj :) na obrázku jsou vareniky (s bramborami a tvarohem, s višňami, jahodami, povidlím), pelmeni jsou klouboučky :) s mletým masem… Jen tak pro vaši informaci a pirožky jsou buď smažené nebo pečené a to s bramborovou či masovou náplní :)
November 23rd, 2012 at 1.02
ale jinak moje maminka jich v jídelně dělala např. 600 :D