Thu 4 Feb 2010
Zima je zima a tak je třeba se zahřát něčím opravdu hutným a chutným. Já vařím tak jednou ročně boršč :-)
- Příprava
- Masíčko...
- Zelí
- Klokotání
- Míchání...
- Vařečkový test
- Vařečkový test
Doba přípravy cca 30 minut, vaření cca. 1 hodina
Index špinavého nádobí: 1-2 kastroly, 1 papiňák
Co potřebujeme:
- 1 koleno uzené
- 1 koleno ovarové
- 0,5kg hovězího na polévku (nevím, co to přesně je, ale tak to říkám :-)
- kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel, pastiňák, …
- 2 cibule
- velká sklenice sterilované červené řepy + syrová
- půlka hlávky zelí
Postup:
- Uvaříme maso: koleno uzené a ovarové zvlášť, oboje pak v papiňáku (tj. první várka uzené koleno, druhé hovězí a ovarové koleno), přidávám cibuli a koření
- Uvařené maso nakrájím na kousky
- Do kastrolu naliji vývar, rozředím trochou vody a dám vařit
- Přidám kořenovou zeleninu na kostičky
- Po cca. 10 minutách přidávám zelí
- Po cca. 10 minutách přidávám maso a řepu
- Ochucuji a nechávám provařit
- Provádím vařečkový test – viz. poslední obrázek
- Podávám s chlebem a lžící zakysané smetany
Nezahušťuji, husté to mám od surovin. Občas přidávám rajský protlak, ale není nutný – řepa barví dobře :-)
Rozdělím do kastrůlků, něco zmrazím a je navařeno na celý týden :-)
September 1st, 2011 at 15.19
Boršč, keď sa podarí, tak je skvelý!!!